#sjekkdeg

22. september har kommunen et tilbud til alle kvinner i Ringsaker om gratis celleprøve på helsestasjonen i Moelv. Du kan bestille time, eller komme på drop-inn.

Det er bra det blir satt fokus på dette. Dette er en av de viktigste forebyggende helseundersøkelsene vi har, små celleforandringer oppdages før de blir alvorlige, og behandlinger er på et tidlig stadium enkel.

Fastlegen din har dette tilbudet HVER DAG. Det er riktignok ikke gratis. Du betaler vanlig konsultasjonshonorar pluss et lite tillegg for materialer.

Dersom du IKKE synes det er greit å gå til den legen som kjenner deg best, kan du få time hos en av de andre legene på senteret.

Dersom du gruer deg, enten generelt eller av en grunn, for eksempel tidligere overgrep, vil en prat om dette på forhånd som regel hjelpe.

De fleste synes undersøkelsen er litt ubehagelig, men smertefullt skal det ikke være. Om du har passert overgangsalderen og har tørre slimhinner, kan østrogensalve i skjeden en ukes tid før undersøkelsen være en god hjelp. Ikke glem å puste, og si fra hvordan du har det underveis.

#sjekkdeg!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.